We houden van de stad.

Allemaal op onze eigen manier. De onuitputtelijke bron van inspiratie, de smeltkroes van culturen, de constante stroom van creativiteit en verandering. De verhalen van vroeger en de mogelijkheden van morgen. Meer dan ooit is de stad waar we ons thuis voelen. Een thuis dat zich ongekend snel ontwikkelt en staat voor nieuwe uitdagingen. Dit vraagt om nieuwe ideeën.

Collectieve Tuin

Conceptueel model Domūs Houthavens

Hoe kunnen we van minder, meer maken?

Domūs biedt maximale ruimtebeleving en gebruiksmogelijkheden, op minder vierkante meters. Alle woningen hebben een ‘smart living core’ als basis. Op basis van vaste elementen worden de slaapkamer, badkamer, keuken en opslagruimte geconfigureerd. Door het bed te integreren en afsluitbaar te maken voelt de ruimte in de avond als slaapkamer, maar overdag als volwaardige woon- of eetkamer. Zo biedt Domūs optimaal gebruik van de ruimte gedurende de dag. Omdat het concept modulair is biedt Domūs een aangename diversiteit aan appartementen.

Kunnen we gebruiken zonder te bezitten?

Als bewoner heb je toegang tot verschillende gezamenlijke ruimtes en voorzieningen. Ontmoet andere Domūs bewoners in de tuin of in de gemeenschappelijke woonkamer. Organiseer een etentje voor vrienden in de woonkeuken, breng Fellini-fans samen voor een Italiaanse filmavond. Reserveer het gastenverblijf voor je logees of zoek een fijne plek om vanuit de woonkamer te werken. Deelauto’s en -fietsen, gedeelde wasmachines en drogers en diverse andere services in de Domūs maken het aanbod compleet.

Woonkamer

woonkamer

collectieve tuin

Collectieve Tuin

Voor een gezondere en gelukkigere stad.

Domūs wil positief bijdragen aan een bewuste manier van leven. Kleinere woningen verlagen energieverbruik, waardoor ze de stad minder belasten. Het delen van faciliteiten zorgt ervoor dat we elkaar ontmoeten, versterkt ons sociale netwerk en draagt positief bij aan onze gezondheid en ons geluksgevoel. Met het Domūs Café kan Domūs een sociaal hart vormen voor de buurt.

Geïntegreerde groene plekken, zoals daktuinen, bevorderen de biodiversiteit in de stad en brengen bewoners meer in contact met natuur. Deelmobiliteit en het wonen bij openbaar vervoer en voorzieningen beperken automobiliteit. De luchtkwaliteit wordt beter en de geluidsoverlast neemt af. We horen, voelen en ademen het verschil.

Woning Houthaven

Domūs Houthaven

Eén concept, veel variatie

Oana Rades, oprichter van Shift architecture urbanism, tekende voor het ontwerp van Domūs. “Hoe ziet het compacte wonen van nu eruit, in een stad als Amsterdam? Die vraag vormde het uitgangspunt voor Domūs Living. Voor het ontwerp hebben we zowel naar het verleden als het heden gekeken. De geschiedenis van het compacte wonen zie je bijvoorbeeld terug in de bedstee in de woningen, terwijl de gedeelde ruimtes en faciliteiten juist het stedelijk wonen nu vertegenwoordigen.

Tijdens de bouw is het concept nader uitgewerkt. Daardoor is bijvoorbeeld het modulaire systeem ontstaan, met de smart living core. Er is veel aandacht besteed aan kleine details, om ervoor te zorgen dat het plaatje helemaal klopt. Nu alles opgeleverd is, zie je dat alle 235 appartementen binnen het concept passen maar dat er ook heel veel variatie is in type woning. Daar ben ik enorm trots op.”

Domūs Houthaven is een concept van Synchroon, Shift Architecture & Urbanism en …,staat creative agency. Domūs Houthaven is de eerste locatie en is eigendom van CBRE Investment Management en wordt beheerd door TO BE AT. Ons gezamenlijk doel is om Domūs steeds verder te laten evolueren en op meerdere plekken in Nederland te laten landen. Zo bouwen we samen aan inspirerende, gelukkigere en gezondere steden.

Domūs LivingDomūs Living
Zoekvenster sluiten